Talement Asiakastarinat

03.03.2021 / Hanna-Kaisa Simojoki

Organisaation rakennusta Huuhkajien mallilla

Jyväskylän omalla kasvuihmeellä Admicomilla on kolme selkeää menestystekijää. Neljänneksi pöydänjalaksi on nyt nousemassa vahvuusajatteluun perustuva strateginen HR-työ.

Kohti seuraavaa menestystekijää

Viimeisimmän viiden vuoden aikana Admicom on kasvanut vauhdikkaasti, ja organisaation toimintoja on lähdetty kehittämään, jotta ne vastaisivat henkilöstön tarpeita vielä paremmin. Sepän mukaan strateginen HR-funktio voi olla yksi yrityksen ydinmenestystekijöistä – sen myötä työt tulevat hyvin tehdyksi ja ihmiset nauttivat työstään.

Admicomin väki aloitti tutustumisensa vahvuusajatteluun Talementin koulutuksen myötä vuonna 2017.

– Ensimmäinen päätös lähteä yhteistyöhön Talementin kanssa syntyi siksi, että koulutus oli Jyväskylässä ja se saatiin pilkottua aamu- ja iltakoulutuksiksi niin, että se sopi hyvin aikatauluihimme, Antti Seppä kertoo.

– Esimiesvalmennuksesta tuli hyvät palautteet, joten seuraava esimies lähetettiin koulutukseen, ja siitä tuli säännöllistä.

Vuoden 2019 lopussa Admicomilla tehtiin esimiehiä koskeva 360-arviointi, jonka lopputulema oli, että esimiehet kaipaavat tukea omassa arjessaan ja tekemisessään. Antti Sepän mukaan tulos on ollut tärkeimpiä syitä siihen, että Admicomille lähdettiin rakentamaan strategista HR-funktiota. Tehtävään delegoitiin myös oma tekijä; henkilöstöpäällikkö Helena Marjokorpi, joka aloitti työt Admicomilla kesäkuun 2020 alussa.

HR-toimintojen rakennuspohjana toimi hyväksi havaittu vahvuusajattelu.

– Helena Marjokorven ei tarvinnut lähteä suunnittelemaan HR:ää aivan alusta, koska taustalla oli jo Talementin kanssa tehtyä työtä. Vahvuuskartoitukset olivat yksi asioista, jonka pohjalta Helena lähti työtä kehittämään, Antti Seppä kertoo.

Lue koko juttu täältä: