Talement Asiakastarinat

07.12.2022 / Hanna-Kaisa Simojoki

Esihenkilövalmennuksesta työkaluja tiimille

Esihenkilövalmennus luontaisten vahvuuksien pohjalta hyödytti osallistujan koko tiimiä

Toteutimme yhden päivän valmennuksen erään yrityksen reilulle 30 esihenkilölle. Valmennuksessa käsiteltiin esihenkilötyötä luontaisten vahvuuksien pohjalta.

Valmennuksen jälkeen saimme palautetta siitä, miten luontaisten vahvuuksien hyödyntäminen esimerkiksi korjaavan palautteen antamisessa on auttanut koko tiimiä:

”Päivän paras oppi oli, että vaikeitakin asioita voidaan lähestyä positiiviselta kantilta. Usein keskitymme siihen, mikä on huonosti ja mitä pitäisi parantaa, mikä sekin toki on tärkeää. Vahvuudet sen sijaan ovat positiivista energiaa, joita entisestään vahvistamalla saadaan luontaiset tähdet loistamaan. Koulutuksen innoittamamana lähdimme muokkaamaan perinteistä tapaa käsitellä tapahtunut virhe. Aiemmin keskityimme syyllisen etsintään, jolloin kokonaisuus muodostui varsin negatiiviseksi. Nyt keskityimme varsinaisen virheen korjauksen jälkeen siihen, mitä tehdään jatkossa toisin, ettei sama virhe pääse toistumaan. Kaikki ryhmässä mukana olleet innostuivat aiheesta ja saimme kehitettyä sisäisiä prosesseja eteenpäin sen sijaan, että olisimme velloneet syyttävässä ja virheen tehneen nolostuttavassa läpikäynnissä. Se kannatti!”