Talement Blogit

19.12.2022 / Jukka Putkonen

Pukin pajan vahvuudet

Joulun mieluisin paketti voisi olla ®LVK Luontaisten vahvuuksien kartoitus

Niin kuin tiedetään, joulunalusviikoilla Joulupukki on erittäin huonosti tavoitettavissa. Olin yrittänyt saada häntä puhelimitse kiinni marraskuusta lähtien, mutta ilman tulosta. Johtoryhmäpalaverit, tonttuhenkilöstön johtaminen ja varsinainen jouluaaton teknisen toteutuksen suunnittelu tukkivat joulukalenterit ja näytti siltä, ettei tänä vuonna uusien esitonttujen luontaisten vahvuuksien kartoituksille jäisi aikaa. Onneksi soittooni lopulta vastattiin ja saimme Pukin kanssa sovittua Teams-tapaamisen. 

Pukin pajalla luontaisten vahvuuksien kartoittamiseen on aina haluttu panostaa. Käytännön tasolla yhteistyö on toiminut hyvin mutkattomasti. Yhteistyö jatkui hyvässä jouluhengessä myös tänä vuonna ja sovittiin, että uusille esitontuille lähetetään linkki ®LVK Luontaisten vahvuuksien kartoitukseen. Tänä vuonna käytiin läpi luontaisia vahvuuksia Projekti-Petterin, Noki-Hiutaleen, Asentaja-Asserin sekä Pelti-Pähkinän kanssa. Seuraavassa muutama poiminta kartoituksen tuloksista:

Projekti-Petteri:

Päävahvuuksina Empatia ja Positiivisuus. Projekti-Petteri luo kuin itsestään tonttujen työyhteisöön luottamuksellista ja tonttumaista ilmapiiriä, jossa työskentely sujuu, vaikka virheitä silloin tällöin tuleekin. 

Noki-Hiutale

Päävahvuutena Analyyttinen. Noki-Hiutale toimii Pukin IT-osaston päällikkönä eri ideoiden ja innovaatioiden testaajana (itse mieluusti myös uusien reseptien koemaistajana, josta hieman liian suuresta innokkuudesta hänelle on jouduttu pitämään kahdenkeskisiä keskusteluja).

Pelti-Pähkinä:

Päävahvuus Maksimoinnin lisäksi Organisointi ja Puolelleen voittaja. Kyseinen tonttu on mitä sopivin tonttu laadunvalvontaan. Hänen komennossaan työn jälki on vähintäänkin erinomaista, työ tehdään tehokkaasti mutta kepeästi. Myös muutosten keskellä Pelti-Pähkinällä on erityisen hyvä kyky vakuuttaa muu tonttuväki muutoksen tarpeellisuudesta ja sitouttaa heidät yhteiseen visioon. 

Asentaja-Asseri:

Päävahvuuksina Tiedon kokooja ja Vastuuntunto – kun Asentaja-Asserin vahvuudet esiteltiin Pukille, siirrettiin tonttu hetimiten tuotannon puolelta tarkkailuosaston päälliköksi. Uskoakseni osasto onkin tehnyt hyvää työtä asiakkaiden kiltteyden observoinnissa ja toimittanut arvokasta dataa suoraan tuotantoon. Nykyäänhän pajalla on siirrytty uuden tuotannonohjausjärjestelmän myötä entistä sujuvampaan prosessiohjaukseen. Tieto kentältä menee nyt suoraan tuotannon esitontuille ilman, että tieto kulkee ylimmän johdon läpi. Käytöksen ääripäät Pukki tosin haluaa vielä itsekin nähdä ja tehdä niiden myötä tarkennuksia lahjalistoihin.

Jos nyt tänä jouluna se mieluisin, kauan toivottu lahja kuusen alle ilmestyy, syy voi hyvinkin löytyä ®LVK Luontaisten vahvuuksien kartoituksesta ja tiimityöhön sitoutuneista, vahvuutensa tunnistavista ja niitä toimissaan hyödyntävistä Tontuista.